web analytics
Eplenyheter-logo m/fokus – REN

Nå fornyes til og med iPod touch

iPod touch
FACE TIME: Den nye iPod touch byr på FaceTime for grupper og AR-opplevelser som ikke har vært tilgjengelig på iPod touch tidligere. (Pressefoto: Apple)

Innhold

28. mai 2019 lanserte Apple overraskende en oppdatert utgave av iPod touch, den gode, gamle musikk- og spill-enheten som ser ut som en iPhone, men som det ikke går an å ringe med.

[toc] Den nye iPod touch-modellen var ikke ventet før en uke senere, under Apples globale utviklerkonferanse WWDC 2017. Men nå er den altså her.

iPod touch-konseptet så dagens lys høsten 2007, omtrent samtidig med at Apple lanserte den første iPhone-en. iPod touch ser da også nesten ut som en iPhone, men er ingen smartmobil, for det er ikke plass til noe SIM-kort i den.

Musikkspiller

Men selv om den ikke kan brukes mot mobilnettet, kan den jo brukes mot vanlig WiFi-nett, og da kan man anvende den som musikkavspiller med musikk lastet ned fra Apple Music og andre kilder, som håndholdt spillmaskin, som nettleser-datamaskin, som digitalkamera og til å ta notater med.

MYE MUSIKK: Med opptil 256 GB lagringsplass, for første gang i iPod touch, er det plass til masse musikk som kan lagres på enheten for avspilling når man ikke er på nettet. (Pressefoto: Apple)

Den nye 2019-modellen har fått forbedret ytelse både når det gjelder datakraft, lagring og på kommunikasjonssiden – alt til relativt moderate priser, ikke minst sammenlignet med en «ordentlig» iPhone.

Dinosaur i stua

På spill-siden er det ikke minst Apples A10 Fusion-prosessorbrikken som bidrar til å gjøre ytelsesforbedringen svært merkbar. For første gang på iPod kan man nå oppleve Utvidet Virkelighet – Augmented Reality (AR) – der spillelementer og den virkelige verden rundt spilleren kobles sammen på skjermen. Man kan bokstavelig talt få en dinosaur inn i stua, om man vil.

Den nye iPod touch kan bestilles umiddelbart hos Apples App Store og kommer til forhandlerne om få dager.

Dobblet så rask

– Vi gjør den rimeligste iOS-enheten enda bedre med dobbelt så høy ytelse som før, med FaceTime for grupper og Utvidet Virkelighet med en startpris på bare 2.390 kroner, sier Greg Joswiak, en av Apples ansvarlige for produktmarkedsføring. – Den ultratynne og lette designen til iPod touch har alltid gjort at den til en ideell spillmaskin, musikkspiller og mye mer når man er på farten, hevder han.

RASKERE: Den nye iPod touch byr på tre ganger så rask grafikk som før. Dermed er mange spill enda mer elegante å se på enn før. Til høsten kommer Apple Arcade på iPod touch. (Pressefoto: Apple)

For første gang kan en iPod touch nå bestilles med så mye som 256 gigabyte lagringskapasitet, noe som gir masse plass for å ta med seg musikk som kan spilles av fra enheten selv om man ikke er på nettet. Apple Music-abonnenter har over 50 millioner låter å velge mellom, tusenvis av ferdig-lagde spillelister, Beats 1-radioløsningen og kuraterte musikklister fra noen av verdens fremste musikkeksperter, ifølge Apple. Apple Music er tilgjengelig i over 100 land, inkludert Norge.

Til høsten kommer dessuten Apple Arcade, en abonnementsordning med over 100 nye spill eksklusivt for denne kanalen. Den er annonsefri og krever ingen kjøp i spillene, og spillene kan lastes ned og spilles selv om man ikke er på nettet.

I tillegg byr Apple på mange gratis-spill gjennom App Store.

Prisene

Nye iPod touch har altså en startpris i Norge på 2.390 kroner. Da får man en enhet med 32 gigabyte lagringsplass. Går man opp til 3.590 kroner, utvides lagringsplassen til 128 GB, mens man må ut med 4.790 kroner for toppmodellen med 256 GB lagringsplass.

Man kan velge blant seks farger – grå, hvit, gullfarget, blå, rosa og en sterk rødfarge som Apple kaller (PRODUCT)RED, som tidligere har vært brukt på enheter der noe av salgsprisen er gått til veldedig formål.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Del artikkelen:
Facebook
Twitter
LinkedIn