web analytics
Eplenyheter-logo m/fokus – REN

Det kan bli slutt på iTunes

Innhold

UT MED ITUNES: Det kan bli slutt på å bruke iTunes til å spille av musikksamlingen. (Skjermdump: Toralv Østvang)

RYKTE: Multimedie-applikasjonen iTunes for Mac vil snart være en saga blott og kan komme til å bli erstattet av tre separate Mac-programmer, Music, TV og Podcasts. 

På norsk er det rimelig å anta at de tre programmene vil hete Musikk, TV og Podkaster – både Musikk og Podkaster eksisterer jo allerede som norske navn på Apple-apper for iOS-enheter.

Det er nyhetsnettstedet Bloomberg som spår at iTunes er på vei ut. Bloomberg-journalisten Mark Gurman er kjent for å ha gode kontakter innover i Apple-systemet og kommer ofte med spådommer som viser seg å treffe godt.

Akkurat som på iOS

Bakgrunnen for endringen skal være at dette vil være i samsvar med utviklingen som allerede har skjedd for iPhone og iPad.

Apple-enheter som man tidligere har styrt via iTunes, vil heretter kunne styres fra Musikk-programmet, heter det.

Det er rimelig å anta at Mac-brukere ikke vil gråte over at iTunes forsvinner. De forskjellige versjonene av iTunes opp gjennom årene har fått noe blandet mottakelse blant både it-journalister og Mac-brukere. Men som ved alle store omlegginger av programvare kan det jo bli tøft for mange å måtte lære seg nye vaner – og uvaner…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Del artikkelen:
Facebook
Twitter
LinkedIn