web analytics
Eplenyheter-logo m/fokus – REN

Tilbakekaller 15-tommers MacBook Pro

Innhold

MacBook Pro 15"
BATTERI-TRØBBEL: Det er disse bærbare Mac-ene, MacBook Pro 15-tommer, fra produksjonsbatchen benevnt som midten av 2015, som er berørt av tilbakekallingen som Apple nå gjennomfører. (Pressefoto: Apple)

Kjøpte du en 15-tommers MacBook Pro mellom september 2015 og februar 2017, kan det hende du har krav på nytt, gratis batteri fra Apple. Batteriet på noen av disse Mac-ene kan utgjøre en sikkerhetsrisiko.

[toc] Apple har gått ut med det selskapet kaller «en frivillig tilbakekalling av et begrenset antall eldre 15-tommers MacBook Pro-enheter som har et batteri som kan overopphetes og utgjøre en mulig sikkerhetsrisiko».

De MacBook Pro-maskinene det gjelder, kan identifiseres via serienummeret, og Apple understreker i pressemeldingen at tilbakekallingen ikke gjelder noen andre 15-tommers MacBook Pro-enheter eller andre bærbare Mac-er.

Slik sjekker du det

Her er oppskriften på hvordan du går fram for å sjekke om din bærbare Mac er berørt av tilbakekallingen:

Via nettleseren går du til følgende Apple-nettside:

https://support.apple.com/no-no/15-inch-macbook-pro-battery-recall

Her finner du informasjon, riktignok på engelsk, om produktet og om hvordan du får et kostnadsfritt erstatningsbatteri.

Mac mini
IDENTIFIKASJON: Dette er et eksempel på identifikasjonen av Mac-en som kommer fram når du ber om «Om denne maskinen»-informasjon. (Skjermdump: Toralv Østvang)

Først må du finne ut om du har en av de berørte Mac-ene. Det gjør du ved å gå til Apple-menyen øverst til venstre på Mac-skjermen – klikk på Apple-logoen og deretter menyvalget «Om denne maskinen». Da kommer det fram et vindu på skjermen med basisinformasjonen om Mac-en, for eksempel modellnavn, produksjonsår, hva slags prosessor maskinen har og så videre. 

Berørte maskiner vil i dette vinduet inneholde blant annet følgende informasjon: MacBook Pro (Retina, 15 tommer, midten av 2015). Hvis dette stemmer med din maskin, skriver du inn MacBook-ens serienummer i ruten for det på den nevnte nettsiden til Apple.

To-tre uker

Dersom det er full match, må du ta kontakt med et autorisert Apple-verksted, som vil sørge for å sende maskinen til et av Apples reparasjonssentre for service. Her vil maskinen bli sjekket for å få bekreftet at den er blant de berørte maskinene. Hvis den er det, blir batteriet byttet ut kostnadsfritt. Serviceoppholdet kan ta mellom to og tre uker, ifølge Apple.

– Ta backup

Kunder som sender inn sin MacBook Pro for batteribytte, anbefales å ta backup av dataene før maskinen leveres til Apple.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Del artikkelen:
Facebook
Twitter
LinkedIn