web analytics
Eplenyheter-logo m/fokus – REN

Slik blir neste iPad Pro – kanskje

iPad Pro
FOTO-IPAD: iPad Pro er et kjekt verktøy for fotografer og kan bli enda bedre med økt ytelse, som det går rykter om for neste generasjon. (Foto: Toralv Østvang)

Innhold

RYKTE: Kraftigere prosessorer og kanskje OLED-skjermer kan stå på menyen når Apple ifølge ryktene kommer med nye iPad Pro-modeller mot slutten av 2019 – eller litt ute i 2020.

[toc] Apple har i øyeblikket et godt utvalg iPad-modeller etter oppgraderingene i 2018 og nå i 2019. I mars 2019 lanserte Apple den nye iPad Air og endelig en oppdatert iPad mini. I skrivende stund kan Apple tilby i alt fem iPad-modeller: 12,9-tommers og 11-tommers iPad Pro, iPad Air, den «vanlige» iPad, som nå er Apples billigste iPad, og iPad mini.

Hver enkelt av disse fem modellene kan igjen konfigureres med ulike mengder lagringsplass, og man får dem med eller uten plass for SIM-kort, det som Apple kaller enten vanlige Wi-Fi-modeller eller Wi-Fi + Cellular. 

Dagens iPad Pro-generasjon ble lansert i oktober 2018.

Datakraft

Årets iPad-utvalg byr på datakraft i godt monn for de fleste brukergruppene, men nettstedet GottaBe Mobile spekulerer i at nettopp ytelsen vil være ett av punktene som Apple ønsker å forbedre ytterligere i neste iPad Pro-generasjon. Nettstedet referer blant andre til den kjente Taiwan-analytikeren Ming-Chi Kuo når det gjelder iPad-utviklingen videre. Ming-Chi Kuo har gjennom mange år vist seg å ha særdeles stor treffsikkerhet i sine spådommer om kommende Apple-produkter.

Ryktene er vel å merke ikke sterke nok til at potensielle iPad-kjøpere på liv og død anbefales å vente med å kjøpe til neste generasjon foreligger, men de som ikke er fornøyd med dagens modeller, kan jo vurdere å vente, skriver nettstedet.

OLED-skjerm?

Et annet rykte er at Apple i samarbeid med Samsung kan komme til å utstyre neste generasjon iPad Pro med OLED-skjerm i stedet for dagens LCD-skjermer, eller Liquid Retina-skjermer, som Apple kaller det.

iPad Pro
TO SKJERMSTØRRELSER: iPad Pro foreligger i to skjermstørrelser, på 11 og 12,9 tommer, og det vil trolig ikke endres i overskuelig framtid. (Pressefoto: Apple)

Den nevnte Ming-Chi Kuo spår at Apple er i ferd med å utvikle en ny MacBook Pro med 16 -eller 16,5-tommers skjerm, og det koreanske nettstedet The Elec har kastet seg på dette ryktet og utvidet det til også å gjelde iPad Pro. Det gjenstår naturligvis å se om ryktene har noe for seg.

Ingen 3,5-tommerskontakt

Noe som imidlertid synes klart, er at de som håper på at Apple vil gjeninnføre 3,5 mm høyttaler-kontakt på iPad Pro-modellene, håper forgjeves. Slik kontakt finnes i dag på vanlige iPad, iPad Air 3 og iPad mini, mens iPad Pro-modellene i stedet har USB-C-kontakt for både lading, lyd og annen kablet aktivitet.

Ingenting er sikkert om når den neste generasjonen av iPad Pro settes i produksjon, men det gjettes på en gang i løpet av enten fjerde kvartal 2019 eller første kvartal 2020. Hvis det ikke skjer noen offisiell lansering i løpet av høsten 2019, kan det hende vi må vente helt til mars 2020 før vi får høre noe offisielt om nye iPad Pro fra Apple.

Ingen ny skjermstørrelse

Det er for øvrig ingen grunn til å tro at Apple vil lansere noen iPad Pro-modeller i overskuelig framtid med andre skjermstørrelser enn dagens på henholdsvis 11 og 12,9 tommer.

Noen 5G-løsning er heller ikke i sikte fra Apple foreløpig, heter det.

Alt i denne artikkelen er altså innhentede rykte-omtaler, så alt må tas med en klype salt. Men forbedringene som er nevnt her, går det jo alltids an å håpe på, i det minste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Del artikkelen:
Facebook
Twitter
LinkedIn