web analytics
Eplenyheter-logo m/fokus – REN

Tre kameraer på nye iPhone Pro?

Kamera på iPad
NETTBRETT-KAMERA: iPad-brukere har til nå måttet nøye seg med bare ett kamera på baksiden av nettbrettet, i motsetning til iPhone-brukere, som har kunnet glede seg over to kameraer – og snart kanskje tre. Dette kan det nå bli en forandring på, ifølge rykter. (Foto: Toralv Østvang)

Innhold

RYKTE: Det er ikke bare de nye toppmodellene av iPhone som trolig kommer med tre kameraer på baksiden. Det samme kan være tilfelle med neste iPad Pro.

[toc] Det er det kjente japanske nettstedet Macotakara som kommer med dette ryktet. Nettstedet har ord på seg for å være ganske treffsikkert når det gjelder antakelser om kommende Apple-lanseringer.

Som kilde for ryktet oppgir Macotakara en produsent av komponenter i Kina som skal ha sagt at 2019-utgaven av iPad Pro muligens vil bli lansert med trippel-kamera. 

Ikke helt usannsynlig

Ryktet må tas med en klype salt, ettersom det er første gang et slik rykte kommer ut, men det ser ikke helt umulig ut at det kan stemme, skriver 9TO5Mac, som har brakt ryktet videre.

Dagens iPad Pro har bare ett kamera på baksiden i tillegg til selfie-kameraet på forsiden. Dette er et 12-megapikslers kamera med brennvidde tilsvarende omtrent 29 mm. iPad Pro har heller ingen portrettmodus, slik man har på iPhone-modellene.

Nettbrett som kamera

I det hele tatt har iPad generelt hatt litt mindre avansert kamera-funksjonalitet enn iPhone, kanskje fordi folk flest ikke synes det er noe særlig praktisk å gå rundt med et stort nettbrett for å fotografere.

Dette kan det nå altså bli en forandring på. I tillegg er det grunn til å tro at en mer avansert kameraløsning også vil ledsages av forbedringer innenfor det som gjerne kalles opplevd virkelighet (augmented reality), altså med apper som plasserer dataskapt grafikk over levende video av virkeligheten – i dag mest typisk i form av en dinosaur på stuebordet.

Dobbelt-kamera

Et annet rykte fra det japanske nettstedet er at også en kommende iPad med 10,2-tommers skjerm kan komme til å få et dobbelt-kamera-oppsett. Det ryktes at dagens 9,7-tommers iPad vil bli erstattet av en 10,2-tommers modell. Dette til tross for at Apple for ikke så lenge siden lanserte en ny 10,5-tommers iPad Air.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Del artikkelen:
Facebook
Twitter
LinkedIn