web analytics
Eplenyheter-logo m/fokus – REN

Apple Music på web i betautgave

Innhold

Apple Music på web
APPLE MUSIC PÅ WEB: Beta-utgaven av web-versjonen av Apple Music er nå tilgjengelig. (Klikk for større bilde.) (Skjermdump: Toralv Østvang)

Apple har lagt ut en betautgave av sin kommende web-versjon av musikktjenesten Apple Music, som man hittil bare har kunnet benytte gjennom Apples iTunes-program.

[toc] Apple Music har naturligvis også vært tilgjengelig på iPhone og iPad gjennom iTunes-appen der. Men de som har ønsket å lytte til Apple Music-musikken via internett, uavhengig av hva slags maskinplattfom man befinner seg på, har ikke hatt mulighet til det. Bortsett fra i senere tid via en uoffisiell app kalt Musish, som ikke har noe med Apple å gjøre, og som derfor har skapt litt usikkerhet – om nettopp sikkerheten.

Egen web-tjeneste

Men nå lanserer altså Apple sin egen web-tjeneste for Apple Music. Når du går til startsiden i betautgaven som nå er tilgjengelig, kommer du til en oversikt over Apple Music-nyheter – med en knapp øverst for å logge deg inn med din Apple-ID.

Apple Music-innlogging
SIKKERHET: Apple setter sikkerheten høyt og har tofaktor-autorisering ved første gangs innlogging på Apple Music på web. (Skjermdump: Toralv Østvang)

Når du har logget deg på, skifter skjermbildet og til venstre får du opp en kolonne der du øverst har de vanlige Apple Music-valgene «For You», «Browse» og «Radio» – naturligvis bare på engelsk i beta-versjonen som ligger ute nå. (Se skjermbilde øverst i denne artikkelen.)

Videre nedover finner du ditt eget Apple Music-bibliotek med artister, album, sanger og spillelister. Det ser ut til at alle kjernefunksjonene i Apple Music er tilgjengelig via web-tjenesten. Flere tjenester vil bli tilgjengelig etter hvert.

I løpet av betaperioden vil Apple hente inn tilbakemeldinger fra brukerne. Målet er å gjøre nettstedet mest mulig praktisk, elegant og naturligvis feilfritt, skriver nettstedet TechCrunch.

Mange plattformer

Apple Music på web
PÅLOGGET: Beta-versjonen av Apple Music på web er oppe og går. (Skjermdump: Toralv Østvang)

Målet med å lansere en web-versjon av Apple Music er naturligvis knyttet til Apples ønske om å gjøre tjenesten tilgjengelig på flest mulig plattformer, ikke bare Apples egne.

I dag er Apple Music tilgjengelig for iPhone, iPad, Apple TV, Apple Watch og naturligvis for Mac. I tillegg kan Apple Music benyttes på Windows via en eldre iTunes-versjon for Windows.

Hva som blir skjebnen til iTunes for Windows når iTunes forsvinner fra Mac, er litt uklart, men det ligger kanskje et hint om hva som blir løsningen når Apple Music blir fullt tilgjengelig på web.

For Android-brukere er Apple Music tilgjengelig via en egen Android-app fra Apple.

Exit iTunes

På Apples utviklerkonferanse WWDC i juni 2019 kom det fram at Apple har til hensikt å gå bort fra iTunes-programmet som sentral for sin musikkdistribusjon og gjøre Apple Music til en selvstendig musikk-app med tilgang til både nedlastninger, brukerens musikkbiblioteket og strømmetjenesten knyttet til Apple Music. Denne musikk-appen er i skrivende stund tilgjengelig i betaversjonen av neste generasjon av macOS, Catalina.

60 millioner abonnenter

Apple Music ble lansert sommeren 2015 og var i juni 2019 kommet opp 60 millioner abonnenter, men konkurrenten Spotify ligger langt foran med 108 millioner betalende abonnenter på samme tid.

Blant de andre konkurrentene finner vi Pandora, Amazon Music, Google Play Music, Tidal og YouTube Music.

Beta for abonnenter

For å bruke betautgaven av Apple Music må du altså være betalende abonnent hos Apple Music. De som ikke er medlem ennå, må vente, men Apple lover at man i framtiden skal kunne melde seg inn i Apple Music direkte via web-tjenesten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Del artikkelen:
Facebook
Twitter
LinkedIn