web analytics
Eplenyheter-logo m/fokus – REN

iPhone gjenerobrer toppen hos Telia

iPhone XR
PÅ TOPPEN: iPhone XR ble Telias mest solgte smartmobil i august. (Foto: Toralv Østvang)

Innhold

Etter to måneder med Samsung på topp har iPhone gjenerobret plassen øverst på Telias salgsliste for august. Etter salgstallene fra Telia å dømme har Apple og Samsung delt det norske mobilmarkedet mellom seg.

[toc] Nå skal det jo sies at Telias månedlige salgslister på langt nær representerer hele det norske mobilmarkedet. For eksempel får vi ikke se slike tall fra en stor aktør som Telenor. Men månedstallene som Telia har hatt tradisjon for å legge ut i mange år nå, gir likevel en pekepinn om trender i det norske mobilmarkedet.

Seks av ti

August-tallene fra Telia viser at Apple har lagt beslag på hele seks av de ti øverste plassene, med iPhone XR som den mest populære. Dette er altså en modell som er litt rimeligere enn de to toppmodellene fra Apple, henholdsvis iPhone XS og iPhone XS Max, men disse følger hakk i hæl på henholdsvis andre- og tredjeplass.

Først på fjerdeplass finner vi et annet merke, Samsung med sin Galaxy S10+, som har ramlet ned fra førsteplassen den hadde i juli.

Samsung er også inne med en nykommer på sjuendeplass, Samsung Galaxy Note 10.

Store skjermer

Apropos trender: Vi merker oss at det er mobiltelefoner med forholdsvis store skjermer som dominerer på listen over salgsvolumet til Telia. Om det skyldes at folk flest generelt liker å betjene mobilene sine på en stor skjerm eller om det har sammenheng med at mobilen også er kameraet for mange, sier jo tallene i seg selv ingenting om, men interessant er det allikevel.

Toppselgeren i august, iPhone XR, har for eksempel en LCD-skjerm på 6,1 tommer, mens iPhone XS har en 5,8-tommers OLED-skjerm og iPhone XS Max har en OLED-skjerm på hele 6,5 tommer. Samsung Galaxy S10+ er heller ingen smågutt, med en AMOLED-skjerm på 6,4 tommer.

10-på-topp-listen

Her er Telias liste over de mest solgte smarttelefonene i august 2019:

  1. Apple iPhone XR (4)
  2. Apple iPhone XS (2)
  3. Apple iPhone XS Max (3)
  4. Samsung Galaxy S10+ (1)
  5. Apple iPhone 8 (6)
  6. Samsung Galaxy S10 D (5)
  7. Samsung Galaxy Note 10+ (ny)
  8. Apple iPhone 8 Plus (7)
  9. Apple iPhone 7 (10)
  10. Samsung Galaxy A20e (8)

Tallene i parentes viser plasseringen i foregående måned, juli.

Listen er rangert etter salgsvolum og baserer seg på salget i 64 Telia-butikker, på nettbutikken telia.no og gjennom Telias kundesenter.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Del artikkelen:
Facebook
Twitter
LinkedIn