web analytics
Eplenyheter-logo m/fokus – REN

Chrome-oppdatering trukket etter Mac-krasj

Innhold

En oppdatering av Googles Chrome-nettleser for Mac er blitt trukket tilbake fra markedet etter at nettleseren er funnet skyldig i at flere Mac-er har krasjet.

Google har selv gått ut og bekreftet at det er kommet med en feil i Chrome-oppdateringen. Derfor er oppdateringen nå trukket tilbake.

I tillegg har Google lagt ut en oppskrift på hvordan man løser problemene som er oppstått på Mac-er som allerede er blitt oppdatert med den skadelige versjonen.

Rammet Mac Pro

De første omtalene av feilen hadde sine røtter hos profesjonelle video-redigerere i Los Angeles som oppdaget at deres Mac Pro-maskiner – de søyleformede Mac Pro-maskinene som Apple introduserte i 2013 – enten ikke lot seg starte opp eller begynte å «krasje langsomt».

I første runde var det det profesjonelle videoredigeringssystemet Avid Media Composer som fikk skylden, men grundigere undersøkelser viste at syndebukken isteden var Chrome-oppdateringen.

Google Support har nå lagt ut en beskrivelse av hvordan man kan rette opp feilen på berørte Mac-er ved hjelp av en kommando i Terminal-programmet, som gir direkte tilgang til det underliggende Unix-systemet.

Ødelegger ubeskyttede systemer

Google-filen har vist seg å ødelegge elementer i Mac OS-systemet på maskiner der sikkerhetsfunksjonen System Integrity Protection (SIP) er blitt slått av – eller eldre Mac-er som ikke støtter SIP-beskyttelsen.

SIP ble innført i tilknytning til OS X El Capitan-versjonen, som kom på markedet i 2015.

I avanserte videoredigerings-miljøer blir ofte slik beskyttelse slått av for at man skal kunne benytte seg av eksterne grafikkprosessor-løsninger i tilknytning til Thunderbolt 2, ifølge nettstedet Appleinsider.

Google Chrome
MER ELLER MINDRE: Film-redigerere i Hollywood fikk plutselig gjort mindre med den nye Chrome-oppdateringen. (Ill.: Google)

Strengt tatt dreier det seg altså om det vi kan kalle egen-hackede videoredigerings-miljøer hvor man bruker svært spesielle egen-konstruerte maskin- og programvare-løsninger.

Hele Hollywood rammet

Feilen rammet etter hvert en hel del redigeringsbedrifter i Hollywood, skriver nettstedet Tom’s Hardware.

I skrivende stund er det ikke klart når en nye versjon av Google Chrome for Mac uten denne feilen er klar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Del artikkelen:
Facebook
Twitter
LinkedIn