web analytics
Eplenyheter-logo m/fokus – REN

Kjøper kompetanse på visuelle effekter

Ikinema
IKINEMA: Apple har sikret seg økt kompetanse på visuelle effekter. (Skjermdump: Ikinema.)

Innhold

Apple bekrefter nå å ha kjøpt opp et britisk selskap som utvikler visuelle effekter for film- og databransjen. Hva Apple vil bruke iKinema til, ønsker ikke selskapet å si noe om.

Det var avisen The Financial Times i London som brakte nyheten om Apples oppkjøp av firmaet iKinema, som blant annet har levert visuelle effekter til filmprodusenter som Disney og Fox og til datafirmaer som Microsoft, Intel og Nvidia.

Apple har bekreftet oppkjøpet, men vil ikke si noe om hva slags planer Apple har for kompetansen og teknologien som selskapet nå har ervervet fra iKinema.

Monster Park
AR: Slik presenteres AR-spillet Monster Park i Apples programvarebutikk. (Skjermdump: Epleblogg)

– Apple kjøper mindre selskaper fra tid til annen, og vanligvis diskuterer vi ikke våre hensikter eller planer [med oppkjøpene], heter det i en uttalelse fra Apple.

Apples toppsjef Tim Cook har tidligere uttalt at Apple i løpet av en seks-måneders periode i 2019 har kjøpt opp mellom 20 og 25 selskaper.

Ifølge nettstedet 9TO5Mac har flere av oppkjøpene vært knyttet til til AR – augmented reality eller opplevd virkelighet på norsk. Dette er teknologi der datamaskin-skapte visuelle effekter blandes inn i mobilkameraets gjengivelse av virkeligheten. Blant de mest kjente iOS-spillene på området er Monster Park, der man kan plassere dinosaurer og andre skremmende vesener i hagen eller på stuebordet, om man vil.

Apple bruker slik teknologi blant annet til sine Animoji- og Memoji-effekter, til spill og til andre former for AR-anvendelse. Blant annet går det nå rykter om at Apple er i ferd med å utvikle et hodesett med stereo-AR.

Blant kjente kinofilmer der den visuelle bevegelses-teknologien til iKinema er blitt benyttet, finner vi Thor: Ragnarok og Blade Runner 2049, skriver 9TO5Mac.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Del artikkelen:
Facebook
Twitter
LinkedIn