web analytics
Eplenyheter-logo m/fokus – REN

Salesforce vil bruke Apple til digital læring

salesforce
PÅ SCENEN: Apple-sjef Tim Cook og Salesforce-gründer Marc Benioff på scenen under bruker- og utvikler-konferansen som Salesforce holdt i San Francisco. (Pressefoto: Salesforce v/Jakub Mosur Photography.)

Innhold

Forbrukere og kreative profesjonelle blir gjerne sett på som kjernekundene til Apple, men Apple har også et tungt engasjement i salgsvirksomhet, i finansverdenen, i virksomheten til storbedrifter og mye annen næringslivsvirksomhet. CRM-giganten Salesforce er blant samarbeids-partnerne.

Salesforce og Apple har nå i fellesskap lansert to nye apper for iPhone og iPad som vil bli brukt av mange av de rundt 35.000 medarbeiderne hos Salesforce, sannsynligvis inklusive medarbeiderne som Salesforce har her i Norden, samt hos et stort antall kunder.

Kunngjøringen kom på den årlige kundekonferansen til Salesforce kalt Dreamforce, som gikk av stabelen i San Francisco nylig.

Her ble den nye Salesforce Mobile-appen lansert sammen med en ny læringsplattform kalt Trailhead Go. Begge på Apple-plattformene iOS og iPadOS, operativsystemene for henholdsvis iPhone og iPad.

Samtidig kunngjorde de to selskapene nestegenerasjons Salesforce Mobile SDK. Forkortelsen SDK står for Software Development Kit og er en generell betegnelse på en samling av verktøy for programvareutviklere, i dette tilfelle verktøy for utviklere som skal bygge og ta i bruk iPhone- og iPad-apper på plattformen til Salesforce.

20-årsjubileum

Salesforce ble etablert i California for 20 år siden med blant annet folk fra dataselskapet Oracle blant de ledende gründerne. Oracles toppsjef Larry Ellison var for øvrig blant de tidlige investorene i selskapet, som satset tungt på det såkalte CRM-markedet.

Forkortelsen står for Customer Relationship Management, som kort fortalt handler om verktøy og rutiner for å pleie og videreutvikle kundeforhold i næringslivet.

Eller som en av de ledende norske CRM-bedriftene, Superoffice, beskriver det litt mer detaljert: «Det er en strategi for hele virksomheten som skal øke inntektene og lønnsomheten, redusere kostnadene og forbedre kundelojalitet». Hovedpoenget er at kunden alltid er i sentrum.

Salesforce Tower
TÅRNET: Salesforce Tower i San Francisco er hovedkvarteret til CRM-selskapet Salesforce. (Pressefoto: Salesforce)

Apple-skryt på Twitter

– Det er utrolig å se hvordan Salesforce og deres engasjerte utviklermiljø bruker våre produkter og programvare til å forandre måten forretningsvirksomhet fungerer på. Storslått teknologi kan forandre alt, fra produktivitet til personvern, skrev Apple-sjef Tim Cook på Twitter dagen etter Salesforce-lanseringen. (Eplebloggs oversettelse.)

Cook sto selv på scenen under Dreamforce-konferansen sammen med Marc Benioff, en av gründerne og toppsjefene hos Salesforce, da status i samarbeidet mellom de to selskapene ble markert. I samtalen med Benioff understrekte Cook betydningen av et strengt personvern, som han fremholdt var en viktig faktor i Apples forretningsfilosofi.

Det var under den samme konferansen året før, i 2018, at Apple og Salesforce kunngjorde sitt strategiske samarbeid. Apple har tidligere inngått lignende samarbeidsavtaler blant annet med IBM.

Om å drive bedriften på mobil

Salesforce Mobile App er en app som nå er redesignet for Apples mobil-operativsystem iOS. Dette innebærer at Salesforce har gitt sitt mobile CRM-system en total overhaling.

Barack Obama Salesforce
HVA SA PRESIDENTEN? Tidligere president Barack Obama var blant gjestene på scenen da Salesforce holdt sin Dreamforce-konferanse i Moscone-senteret i San Francisco. Ett av budskapene hans var at han og kona Michelle har prøvd å lære sine døtre å være snille og at de skal la de beste egenskapene sine komme til nytte. («Be kind and be usefull», som han sa.) (Pressefoto: Salesforce/Jakub Mosur Photography)

Målet har vært å gi en ny brukeropplevelse med Einstein, som er navnet på den «smarte CRM-assistenten» til Salesforce. Nå har brukerne fått nye snarveier via Apples stemme-baserte Siri-tjeneste og Einstein Voice Assistant, som gjør at man raskt kan legge til oppgaver, ta notater og oppdatere sitt CRM-system via iPhone. Den nye Salesforce Mobile-appen støtter Apples teknologi for kunstig intelligens.

Nettbasert læring

Trailhead Go på sin side er verdens første mobile app for Trailhead, eksklusivt for iOS og iPadOS, operativsystemet for iPad. Hva er Trailhead? Dette er den gratis nettbaserte læringsplattformen til Salesforce som har millioner av brukere. Ved hjelp av Trailhead Go kan lærevillige nå få tilgang hvor som helst og når som helst til mer enn 700 opplæringsmoduler som inkluderer kompetanse som er etterspurt innen forretningsvirksomhet og teknologi.

Et eksempel på slike moduler er en modul som handler om hvordan man starter iOS-basert app-utvikling. Dette gir utviklere opplæring på alle nivåer av hvordan man bygger apper for iOS.

Løsningen er basert på Apples programmeringsspråk Swift, benytter seg av Salesforce Mobile SDK, støtter Trailhead Go Handoff og tilgjengelighetsfunksjoner som VoiceOver og Magnifier, samt funksjoner i iPadOS som Split View for multitasking og bilde-i-bilde-løsninger for videobaserte kurs.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Del artikkelen:
Facebook
Twitter
LinkedIn