web analytics
Eplenyheter-logo m/fokus – REN

Apple introduserer Apple Music-priser

BILLIE EILISH
MEST SPILTE ALBUM: Billie Eilish – mest spilt på Apple Music i 2019. (Pressefoto: Apple.)

Innhold

Selv om høstens nye Apple TV+-strømmetjeneste har fått mye oppmerksomhet, står fortsatt musikken sterkt hos selskapet bak iPod, iTunes og Apple Music. For første gang hedrer Apple noen av «sine» beste artister med en ny pris: Apple Music Awards.

Er noen av dine favorittartister blant vinnerne av årets Apple Music Award? Les videre, så får du se, men først litt om bakgrunnen for pristildelingen.

Hyllest til de beste

Apple Music Awards 2019
PRISEN: Apple Music Awards-prisen er skikkelig maskinvare, en rund silisiumplate med Apples prosessor-elementer montert mellom en polert glassplate og et kabinett i anodisert aluminium. (Pressefoto: Apple)

Apple Music Awards er ment som en hyllest til de beste musikkartistene i 2019, skriver Apple i pressemeldingen.

De fem prisene som nå er delt ut, går til artister som har vært å finne på musikk-strømmetjenesten Apple Music, som startet i 2015 og som nå tilbyr over 60 millioner sanger.

Utvelgelsen av prisvinnere ser ut til å skjedd gjennom en kombinasjon av popularitetsmålinger på Apple Music og anmeldelsene som Apple Musics musikkredaktører har skrevet.

Det er Apple Musics globale redaksjonelle eksperter og trendsettere – kuratorene – som har valgt ut vinnerne av følgende kategorier (Eplebloggs oversettelse av kategori-betegnelsene):

  • Årets artist
  • Årets låtskriver
  • Årets nykommer

I tillegg er strømmingsdata et kriterium som er brukt for disse prisene:

  • Årets album
  • Årets sang

Ideen bak prisene

– Ideen med Apple Music Awards er å hylle lidenskapen, energien og kreativiteten til de mest elskede artistene i verden, sier Oliver Schusser, sjefen for Apple Music og internasjonalt innhold hos Apple. – Denne musikalsk mangefasetterte gruppen av vinnere har vekket viktige diskusjoner, innprentet kultur og inspirert lyttere over hele verden.

Vinnerne

Og her er vinnerne:

Årets artists: Billie Eilish. For Billie Eilish har 2019 vært det store gjennombruddsåret. Hennes debutalbum When We All Fall Asleep, Where Do We Go? ble årets mest spilte album på Apple Music. Billie Eilish har også opptrådt på Saturday Night Live og spilt på store festivaler som Coachella og Glastonbury dette året.

Årets låtskriver: Igjen er Billie Eilish på banen. Hun er kåret til Årets låtskriver på Apple Music, men ikke alene. Hun skrev låtene på albumet When We Fall Asleep, Where Do We Go? sammen med sin bror, som går under artistnavnet Finneas. Det hele og fulle navnet er Finneas Baird O’Connell, og han er en amerikansk multikunstner som både er sanger, låtskriver, plateprodusent, musiker og skuespiller – det hele i en alder av 22 år. Søskenparet har et skuespillerpar som foreldre og har irsk-skotske røtter.

Apple Music Awards 2019
PRISVINNER: Finneas hanket inn Apple Music Awards-prisen som Årets låtskriver – om enn på deling med sin søster Billie Eilish. (Pressefoto: Apple)

Årets nykommer: Lizzo blir omtalt som en «supernova innen rap og soul». Foruten suksessen hos Apple Music fikk hun hele åtte Grammy-nominasjoner inkludert årets album for låten Cuz I Love You. Hun har levert sterke angrep på slanke skjønnhetsidealer – sjekk hennes video Truth Hurts, som er å finne på Apple Music.

Apple Music Awards 2019
PRISVINNER: Lizzo har fått prisen som Årets nykommer av Apple Music. (Pressefoto: Apple)

Årets album: Nok en gang treffer vi på Billie Eilish. Og albumet When We Fall Asleep, Where Do We Go? Albumet er kåret til Årets album på Apple Music, etter å ha blitt strømmet over én milliard ganger.

Årets sang: Old Town Road med Lil Nas X. Dette er den største singelen på Apple Music i 2019 og den mest strømmede sangen der dette året. Med Old Town Road ble Lil Nas X stjerne over natta, og i tillegg til versjonen med Lil Nas X er den også lagt ut i en versjon sammen med country-sangeren Billy Ray Cyrus, hip hop-eren Young Thug og den 13 år gamle country-sangeren Mason Ramsey, samt ytterligere en versjon med disc jockey-en Diplo.

Apple Music Awards 2019
PRISVINNER: Lil Nas X er hovedvokalisten bak Årets sang hos Apple Music, men har også spilt den inn i flere versjoner med andre kjente artister. (Pressefoto: Apple)

Nattlig strømme-show

Apple Music feirer pristildelingene med en internasjonal strømme-aften av Billie Eilish natt til torsdag 5. desember 2019 – norsk tid – i Steve Jobs Theater i Apple-hovedkvarteret i Cupertino utenfor San Fransisco. Begivenheten finner sted klokka 03:30 natt til torsdag norsk tid, og det er første gang Apple kjører live-streaming av en hel konsert i Apple Park.

OPPDATERT 5. DESEMBER 2019: Konserten med Billie Eilish og Finneas i Steve Jobs Theater ligger nå tilgjengelig for video-strømming hos Apple Music.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Del artikkelen:
Facebook
Twitter
LinkedIn