web analytics
Eplenyheter-logo m/fokus – REN

Apple snart klar med en iPad du kan brette sammen?

iPad Air
BESNÆRENDE: Høres det ikke besnærende ut med en iPad som i sammenbrettet tilstand ikke er særlig mye større enn en iPhone? (Foto: Toralv Østvang.)

Innhold

Kunne du tenke deg et iPad-nettbrett som du kan brette sammen når du ikke bruker det, slik at det da ikke er stort større enn en iPhone? Nå ryktes det at Apple er i ferd med å utvikle nettopp en slik iPad. Tiden vil vise om det er noe i ryktene.

I senere år er det lansert flere rykter om kommende sammenleggbare eller brettbare Apple-enheter, basert både på iPhone- og iPad-konseptet. Så langt har det ikke materialisert seg noe slikt produkt fra Apple.

Brettbar iPad i 2024

Men Ming-Chi Kuo, en kjent – og anerkjent – asiatisk IT-analytiker, la 30. januar 2023 ut et innlegg på Twitter der han spår at Apple vil være klar med en brettbar iPad i 2024.

I Twitter-meldingen forutser han en nedgang i salget av iPad-er i 2023 på mellom 10 og 15 prosent, noe vi vil se paralleller til i store deler av markedet for forbruker-elektronikk, ifølge Ming-Chi Kuo.

Trøsten hans overfor Apple er at han tror en brettbar iPad vil gi fornyet vekst i Apples produksjon og salg av nettbrett – altså fra 2024. Og han er altså overbevist om at Apple nå er i full gang med å utvikle nettopp en slik iPad.

Twitter om bærbar iPad
SPÅDOM PÅ TWITTER: Her er Twitter-meldingen fra Ming-Chi Kuo om en angivelig kommende brettbar iPad. (Skjermdump: Toralv Østvang.) (Klikk for større bilde.)

Stort kontaktnett

Ming-Chi Kuo har et stort kontaktnett blant Apples underleverandører og komponent-produsenter i Asia. Selv om spådommene hans ikke alltid har slått til, har han opp gjennom årene oppvist usedvanlig høy treffsikkerhet når det gjelder å forutse kommende produkter fra Apple.

Tidligere har Ming-Chi Kuo arbeidet for de taiwanske investerings- og finansselskapene KGI Securities og Concord Securities. En periode jobbet han i den taiwanske teknologi- og finansavisen DigiTimes, som publiserer sitt innhold både på kinesisk og engelsk. Nå arbeider han for TF International Securities, som leverer finanstjenester og -analyser som omhandler hele den asiatiske stillehavsregionen. Hovedkvarteret til moderselskapet Tianfeng Securities Co., Ltd. ligger i Hong Kong. Så vidt Epleblogg har kunnet finne ut på nettet, arbeider Ming-Chi Kuo fortsatt fra Taiwan.

Skapsis

Noen av dem som har kommentert Ming-Chi Kuos spådom om en brettbar iPad, stiller seg imidlertid tvilende til tanken. For eksempel hevdes det i en kommentar til Ming-Chi Kuos Twitter-innlegg at teknologien for skjermer som kan brettes sammen, ikke er i nærheten av å være god nok ennå til å innfri Apples strenge kvalitetskrav og -standarder.

Et par andre kjente «spåmenn» når det gjelder Apple-teknologi, Ross Young og Mark Gurman, har dessuten gått ut og sagt at de ikke har hørt noen slike rykter som Ming-Chi Kuo har kommet med.

Ross Young er spesialist på å overvåke utviklingen i skjerm-markedet og antydet for et år siden at Apple var i ferd med å utvikle en brettbar iPad eller hybrid MacBook med en skjerm i 20-tommerssjiktet. Men han trodde ikke at den ville ikke komme på markedet før i 2026, ifølge The Verge.

Mark Gurman fra Bloomberg har tidligere antydet at han tror det kan komme en brettbar iPad «senere i dette tiåret».

Hvis du ønsker å se et glimt av hvordan en brettbar iPad kan komme til å se ut, kan du ta en titt på denne YouTube-videoen fra MacRumors.

Og hvis du vil se hvordan den satiriske kommentatoren The Macalope i amerikanske Macworld gjør narr av ideen om en brettbar iPad, kan du lese artikkelen hans her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Du vil kanskje lese disse sakene også:

Del artikkelen:
Facebook
Twitter
LinkedIn