web analytics
Eplenyheter-logo m/fokus – REN

Om EpleNyheter

Hei. EpleNyheter.no handler om Apple-relaterte produkter og løsninger – Mac, iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV og alt annet som finnes av maskinvare fra Apple og tredjepart-leverandører, og naturligvis også om alt som finnes av programvare til bruk i Apple-verdenen.

Fokus ligger på nyheter fra Apple-verdenen, men nettstedet vil innimellom også publisere artikler om erfaringene fra bruken av enkelte produkter og programvare.

Noen ord om undertegnede:

Jeg har vært knyttet til journalistikk-faget siden mitt første sommervikariat i lokalavisen i 1970. I årenes løp har jeg vært innom Hamar Arbeiderblad, Arbeiderbladet og utenriksavdelingen i NTB, og har dessuten vært redaktør for en av de siste norske avisene i USA, engelsk-språklige Norway Times i New York.

I tillegg har jeg over 30 års erfaring som teknologiskribent i de norske utgavene av PC World, Macworld og Computerworld – på papir og nett.

Jeg har også oversatt flere av fotobøkene til Scott Kelby til norsk, og har dessuten skrevet min egen, Digitalfotoskolen, utgitt i 2009.

Dette nettstedet – EpleNyheter.no – ble så smått påbegynt sent i 2016, mest som en uforløst idé, men har ligget på is mye av tiden siden da. Jeg besluttet at jeg ikke ønsket å la den «gå live» før jeg hadde avsluttet karrieren min i Computerworld/Macworld/PC World Norge, noe som skjedde i slutten av mai 2019. Av forskjellige grunner var jeg nødt til å utsette lanseringen ytterligere en tid.

Dette nettstedet drives etter vanlige presseetiske prinsipper med utgangspunkt i Vær Varsom-plakaten. Noen mener at publikasjoner og nettsteder som fokuserer mye på produktnyheter og produktomtaler, ligger i en gråsone hva gjelder tekstreklame. Det får jeg leve med – det har jeg gjort i en mannsalder som teknologijournalist. Skulle det dukke opp reklame på disse nettsidene, vil det aldri være tvil om hva som er reklame og hva som er fri og uavhengig journalistikk.

EpleNyheter.no er for øvrig en nær slektning av Kameranytt.no, som er et nettsted jeg drev fra 2016 til jeg pensjonerte web-en i begynnelsen av 2023. Nettstedet er fortsatt tilgjengelig, men oppdateres bare av og til.

Toralv Østvang